x
Fiţi împreună cu noi
12/03/2018


Зачем Украине нужно поднять цены на газ для населения, объяснил постпред МВФ

Reprezentantul Permanent al FMI a explicat de ce Ucraina trebuie să ridice prețurile gazelor pentru populațieAcesta a fost într-un interviu cu NV   a declarat șeful biroului FMI din Ucraina, Jost Ljungman.

"Diferitele prețuri ale gazului care acționează simultan pe piață provoacă corupția, de exemplu, puteți cumpăra gaze la un preț mai mic pentru gospodării și apoi le puteți vinde la un preț mai mare pentru industrie, în timp ce distrugeți diferența", a adăugat el.

Potrivit lui Ljungman, din perspectiva gospodăriilor sărace, vulnerabile din punct de vedere economic, vânzarea gazului la un preț inferior pieței este, de asemenea, ineficientă. Ca rezultat, se pare că oamenii bogați, cu case mari care consumă mult gaz, devin beneficiarii dominanți ai schemei cu gaze mai ieftine pentru populație.

"Punctul de plecare este de a vinde gaze la prețul pieței pentru a utiliza veniturile suplimentare din vânzarea către gospodăriile bogate pentru a consolida sistemul de subvenții publice, în timp ce este important să se asigure și să se controleze că beneficiarii subvențiilor sunt într-adevăr unsecured și gospodăriile cele mai nevoiașe" , -   a explicat șeful biroului FMI din Ucraina.

După cum știți, Fondul Monetar Internațional a prezentat patru cereri Ucrainei pentru obținerea următoarei tranșe. Deci, Kievul ar trebui să creeze o instanță anticorupție și să rezolve problema cu prețurile la gaze. De asemenea, cerințele au fost deja adoptate reforma sistemului de pensii și legea privind privatizarea.

FMI nu este prima dată când Kievul trebuie să crească prețurile la gaze naturale pentru populație. La acest pas, Cabinetul de Miniștri al lui Vladimir Groisman nu a decis încă. Recent, primul ministru și ministru al Energiei, Igor Nasalik, a negat el însuși această posibilitate.

Cu toate acestea, președintele ucrainean Petro Poroshenko a spus practic opusul: "Știu că guvernul este gata să reglementeze prețurile gazelor".

Ulterior, mass-media a raportat că Guvernul a invitat FMI să majoreze prețul gazelor pentru populație trimestrial cu 2-3% în termen de un an și jumătate din aprilie 2018.

nv.ua

 

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 3 zile 14 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
19.9742
17.9037
0.2275
4.0384
0.6172
28.01.2022
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite