x
Fiţi împreună cu noi
15/02/2018


Счета на $5,3 млрд заморозили власти Ирана в ходе борьбы с валютными спекулянтами

Conturile de 5,3 miliarde de dolari au înghețat autoritățile iraniene în lupta împotriva speculatorilor monetariAcest lucru se face în cadrul celei mai mari operațiuni din șase ani pentru a combate speculațiile monetare, rapoartele Financial Times, rapoartele interfax.ru .

Operațiunea a fost efectuată de poliția din Teheran și de banca centrală a țării. Scopul său - de a opri căderea bruscă a rialului, care de la începutul anului a pierdut mai mult de 10% din costul datorat unui deficit de dolari.

În timp ce șeful poliției metropolitane, generalul Hussein Rahimi, a spus Fars, după o supraveghere de o lună pe străzile din Teheran, au fost arestați peste 90 de persoane care tranzacționau ilegal în valută. Mai mult de 10 schimbătoare de valori au fost închise, alte 16 au primit avertismente oficiale.

Amenințarea noilor sancțiuni din partea SUA împotriva Iranului a limitat în continuare accesul la lichiditatea dolarului în Republica Islamică. Volumele semnificative de dolari sunt importate înIranprin canale neoficiale, prin Emiratele Arabe Unite.

Marile bănci internaționale se află încet în derularea afacerilor cu Iranul, în ciuda ridicării sancțiunilor internaționale. Companiile din Iran lucrează cel mai adesea cu bănci europene sau asiatice de nivelul doi și trei și sunt în mare măsură dependente de intermediari din statele din Orientul Mijlociu, inclusiv din Emiratele Arabe Unite.

"Continuăm să transportăm dolari în saci, ca și în perioadele de sancționare, piața valutară este primul loc de la care apare apariția crizei", a declarat analistul iranian, care a cerut să rămână anonim, pentru FT.

Potrivit agențieiFars, au fost înghețate 755 de conturi bancare ale comercianților valutari și ale dealerilor.

Multe puncte de schimb valutar din Teheran vând persoane fizice nu mai mult de 1000 USD la un moment dat.

"Poți să cumperi euro sau lire sterline pentru orice sumă, dar nu și dolari", a spus publicația în unul dintre articole.

Rata de schimb dolar pe piața neagră a crescut în ultimele zile - miercuri a fost de 48,3 mii riali, comparativ cu oficialul de 37 054 rial / $ 1. La începutul acestei săptămâni, dolarul a fost în valoare de peste 50 mii de riali pe piața neagră, în timp ce la jumătatea lunii septembrie rata sa a fost de aproximativ 35,6 mii riali.

Începând cu anul trecut, Banca Centrală a Iranului a devalorizat treptat moneda națională pentru a compensa inflația ridicată și pentru a spori competitivitatea bunurilor de export. Cu toate acestea, în ultimele luni declinul a crescut puternic. Banca centrală a avertizat speculații în ianuarie că nu era necesar să se joace împotriva rialului, dar nu a reușit să spargă această tendință.

interfax.ru

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 13 zile 22 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
20.9571
17.2856
0.2352
4.3004
0.6156
18.01.2021
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite