x
Fiţi împreună cu noi
21/02/2018


Продажу собственной криптовалюты начинает Венесуэла

Propria monedă criptografică începe să-și vândă VenezuelaLa începutul lunii ianuarie, președintele Nicholas Maduro a anunțat că vor fi emise 100 de milioane de unități din această monedă digitală, din care 82,4 milioane vor fi disponibile investitorilor în prima etapă. A rămâne o unitate a monedei criptate va fi aceeași cu un butoi de petrol venezuelian - aproximativ 60 de dolari în prezent, raportează tass.ru.

De la alții, moneda criptografică a lui El Petro se distinge prin faptul că - aproape singurul din lume - va oferi un real avantaj. La ordinul lui Maduro, în acest scop au fost luate 5 miliarde de barili de petrol din câmpul Ayakucho din centura de petrol a râuluiOrinoco. Autoritățile se așteaptă ca moneda crypto să atragă cu succes fonduri din străinătate, ceea ce este extrem de necesar pentru țara condusă de criză.

Renumitul economist venezuelean Luis Enrique Gavasut a vorbit în sprijinul emiterii monedei criptografice. "El Petro este un fenomen foarte interesant, pentru că orice persoană, indiferent unde este pe planetă, o poate cumpăra pentru o monedă liber convertibilă, evitând sancțiunile financiare și blocada financiară a Venezuelei", a spus expertul într-un interviu acordat radioului UNION . puteți atrage capital imens. "

El Petro poate fi folosit pentru a plăti bunuri sau servicii, pentru a plăti impozite, taxe și impozite pe teritoriul țării și pentru a face schimb de bani în hârtie în circulație. Cursul va depinde de volumul tranzacțiilor efectuate la toate punctele de schimb care au primit permisiunea autorităților de a-și desfășura activitatea.

Optimismul lui Havasut nu este împărțit în afara Venezuelei. În decembrie 2017, aproape imediat după anunțul lui Maduro despre eliberarea lui El Petro, ministrul finanțelor și împrumutului public din Columbia, Mauricio Cardenas, a numit aceste planuri un "ecran de fum", subliniind că moneda krypto "nu va salva economia venezueleană". În opinia sa, problemele existente se referă la obstacolele pe care guvernul Maduro le repară sectorului nestatal și inițiativei private în general, cu hiperinflația și gestionarea financiară precară.

Chiar și mai aspru despre El Petro a vorbit Ricardo Hausmann, care a fost ministru al planificării în guvernul Venezuelei sub președintele Carlos Andres Peres (1989-1993). În prezent predă economie de dezvoltare la Școala de Guvern John F. Kennedy dela Universitatea Harvard.

"Eu cred ca El Petro va fi un esec", a spus Hausmann intr-un interviu recent cu El Nacional , "Acesta este un alt anunt ca ceva se va schimba in tara, dar nu vad ca ar putea sa faca nimic schimbare în orice grad semnificativ ... Problema Venezuelei nu este sub ce formă să plătească, ci că nu are nimic de plătit ".

El a adăugat că eliberarea lui El Petro poate fi înțeleasă ca "o nouă problemă a datoriei publice" într-un moment în care nu există bani pentru a plăti unul existent. Potrivit Comisiei Economice pentru America Latină și Caraibe, în 2016 datoria externă a țării a ajuns la 132,15 miliarde de dolari.

Confruntată cu scăderea prețului petrolului - principala sa marfă de export - țara sud-americană sa prăbușit într-o profundă criză socială și economică. Conform estimărilor Comitetului de Finanțe al Adunării Naționale (parlament unicameral), conform rezultatelor din 2017, inflația a depășit 2600%. În acest an, în conformitate cu previziunile deputaților, acesta poate ajunge la 14.000%. Guvernul a încetat să dezvăluie datele sale privind creșterile de prețuri, dar poate fi judecat fără statistici oficiale, având în vedere că în decembrie 2016, cea mai mare factură din țară a fost 100 de bolivari, iar un an mai târziu - 100 de mii bolivari.

În 2017, Maduro a anunțat de șase ori majorarea salariului minim, care de la 1 ianuarie a acestui an a constituit 248,5 mii bolivari (aproximativ 1,3 dolari SUA). În același timp, costul unui set de bunuri pentru un consum lunar de familie de cinci persoane în noiembrie2017 aatins 13,88 milioane bolivari.

În aceste circumstanțe, emigrarea devine o cale de ieșire pentru sute de mii de Venezuelani. Potrivit cifrelor oficiale, peste 550.000 de cetățeni ai țării vecine se află deja pe teritoriul Columbiei. În statul brazilian Roraima, care se învecinează cuVenezuela, autoritățile au decis să declare starea de urgență și să crească contingentul personalului militar din cauza afluxului de migranți.

tass.ru

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 2 zile 7 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
19.8861
17.7261
0.2374
4.0177
0.6559
27.11.2021
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite