x
Fiţi împreună cu noi
17/04/2018


Портрет женщины может появиться на румынских банкнотах

Pentru prima dată în istorie, portretul unei femei poate apărea pe bancnotele româneștiAceasta a fost propusă într-o petiție oficială, semnată de jurnalistul de modă Janina Nectar și adresată guvernatorului Băncii Naționale a României, Muguru Isărescu, transferând mybusiness.md cu referire la money.ro.

Suedia, Polonia, Israel, Argentina, Mexic, Filipine, Turcia, Noua Zeelandă, Japonia, Siria, Canada și multe alte țări au imagini de sex feminin pe bancnote. Toate acestea se încheie cu Australia, care, din motive de imparțialitate, a luat cea mai justă decizie: pe fiecare bancnotă, fața femeii este pe de o parte, iar pe de altă parte - fața unui bărbat! - spune recursul.

De asemenea,Americaa anunțat acordul cu regulile de egalitate și includere internațională în acest proces.

Jurnalistul a creat o comunitate online, www.FemeiPeBancnote.ro, unde invită toți românii să voteze o cerere adresată unui funcționar al Băncii Naționale. Pe aceeași platformă, cititorii au posibilitatea de a alege din 100 de nume de cultură românească remarcabile ale femeilor care apar pe bancnotele românești. Propunerea, care va primi cele mai multe voturi, va fi transferată guvernatorului BNR.

Jurnalistul reamintește că în multe domenii românii au fost primii în Europa și în lume. Prima ingineră de femei din lume a fost un român, primul inspector general al arhitectului general al lumii. Prima femeie comandantă a Legiunii de Onoare franceză are sânge românesc, precum și prima femeie din lume care a obținut doctoratul în medicină.

"Femeile valoroase se află în poporul român! Dar pe bancnote sunt absente! O percepție absolut eronată, este timpul să o rezolvăm! ".

mybusiness.md

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 3 zile 22 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
20.5084
17.2289
0.2279
4.2084
0.6057
27.11.2020
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite