x
Fiţi împreună cu noi
21/02/2018


Наличные больше не принимают в магазинах и ресторанах Швеции

Nu mai acceptă bani magazinele și restaurantele din SuediaCu toate acestea, autoritățile sunt preocupate de ritmul rapid al schimbărilor, raportează digi24.ro .

Autoritățile efectuează o analiză amplă a legislației bancare și acordă o atenție deosebită tendinței către plăți mai mici în numerar. Până în vară este de așteptat un raport preliminar.

"Dacă această tendință de dispariție a fluxurilor de trezorerie este prea rapidă, va fi dificil să mențină o infrastructură pentru tranzacții în numerar", a declarat Mats Dillen, șeful comisiei parlamentare, care evaluează această problemă.

El a refuzat să furnizeze informații detaliate cu privire la propunerile care ar putea fi incluse în raport.

Suedia este considerată țara cu cel mai mic volum de tranzacții în numerar din lume. Majoritatea sucursalelor bancare din țară au refuzat să lucreze cu numerar. Multe magazine, muzee și restaurante acceptă în prezent numai plăți prin carduri sau plăți prin intermediul dispozitivelor mobile. Dezavantajul situației este existența unui număr mare de persoane, în special a persoanelor în vârstă, care nu au acces la tehnologia digitală.

"Putem intra într-o tendință negativă care ar putea pune în pericol infrastructura bancară și analizăm cu atenție acest tip de probleme", a spus Dillen.

În ultimul an, valoarea numerarului în circulație în Suedia a scăzut la cel mai scăzut nivel din 1990, devenind cu 40% mai mic decât cel atins în 2007. Declinul în 2016 și2017 afost cel mai mare din istorie.

Potrivit unui studiu publicat luna trecută de Insight Intelligence, doar 25% dintre suedezii au plătit numerar cel puțin o dată pe săptămână, cu 63% mai puțin de patru ani în urmă. 36% dintre respondenți nu utilizează niciodată bani în numerar sau nu efectuează astfel de plăți decât o dată sau de două ori pe an.

Banca centrală analizează nevoia unei forme oficiale de monedă virtuală, e-coroane. Oferta finală este așteptată nu mai devreme de sfârșitul anului viitor. Krona electronică va funcționa ca o adăugare la numerar, și nu înlocuirea completă a acestora.

Banca centrală a Rixbank, Ștefan Ingves, a declarat că Suedia ar trebui să ia în considerare obligația băncilor de a acorda bani clienților lor.

Point.md

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 13 zile 20 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
20.9571
17.2856
0.2352
4.3004
0.6156
18.01.2021
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite