x
Fiţi împreună cu noi
14/02/2018


Майнинг биткоинов может оставить Исландию без света

Nebunia după bitcoin poate lăsa Islanda fără luminăPotrivit reprezentantului HS Orka, Johanna Sigurbergsson, în cazul implementării numeroaselor proiecte de centre de date care vor fi implicate în minerit, electricitatea pentru produsele alimentare va fi cheltuită mai mult decât pentru furnizarea de locuințe, scrie lenta.ru.

Potrivit calculelor firmei, consumul total al centrelor de date de energie electrică va fi de 840 gigawat / an, comparativ cu 700 gigawatți, care sunt utilizați pentru alimentarea locuințelor.

În Islanda, este avantajos să instalați echipamente pentru minerit din mai multe motive. În primul rând, în statul din Atlanticul de Nord pe tot parcursul anului există o vreme rece, astfel încât companiile și persoanele fizice pot cheltui mai puțini bani pe echipamentele de răcire. În al doilea rând, există canale de fibră optică de înaltă calitate în țară.

În decembrie 2017, portalul britanic Power Compare a estimat că, menținând în același timp dinamica actuală a creșterii costurilor cu energia electrică pentru bitul minier până în 2020, toată energia electrică din lume va fi cheltuită pentru producerea de cripto-valută.

Potrivit datelor Digiconomist, în prezent circa 31 de terawatt-oră pe an sunt cheltuite pentru producția cripto-valută, care reprezintă aproximativ 0,14% din producția totală de energie electrică din lume. Ponderea cheltuielilor poate părea nesemnificativă, însă aceasta este mai mult decât costurile întregii țări, de exemplu Irlanda sauNigeria.

Lenta.ru

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 13 zile 22 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
20.9571
17.2856
0.2352
4.3004
0.6156
18.01.2021
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite