x
Fiţi împreună cu noi
12/04/2018


993 казни зафиксировала Amnesty International в 2017 году

993 de execuții a înregistrat Amnesty International, în 2017Acest lucru este menționat într-un raport publicat joi de organizația neguvernamentală Amnesty International , rapoartele tass.ru.

În același timp, cel puțin 21919 de persoane așteaptă executarea pedepsei cu moartea în diferite țări, se spune în raport.

Organizația a înregistrat anul trecut în 23 de țări care au efectuat 993 de execuții, în timp ce în 2016 au efectuat 1032 de execuții, iar în 2015 - 1634, o sumă record din 1989.Mai mult de jumătate (51%) din toate execuțiile înregistrate au fost efectuate în Iran, care împreună cu Arabia Saudită, Irak și Pakistan au aplicat 84% din toate condamnările la moarte.

Statisticile publicate nu includ mii de sentințe și execuții pe care Amnesty International le consideră că au fost efectuate și efectuate înChina, unde pedeapsa cu moartea este un secret de stat.

Observatorii Amnesty International notează că "autoritățile dinBelarusnu au demonstrat intenția de a renunța la aplicarea pedepsei cu moartea sau de a atenua practica executării secrete a pedepsei cu moartea în țară".Două persoane au fost executate înBelarusanul trecut (în 2016 - patru), au executat patru pedepse cu moartea.

"Belarusul rămâne ultima țară din Europa și Asia Centrală, care continuă să îndure și să execute sentințe de moarte", se subliniază în raport.

Studiul constată că în 2017 Guineea șiMongoliaau abolit pedeapsa cu moartea pentru toate infracțiunile.Kenya a urmat această cale, abandonând metoda de pedeapsă sub forma uciderii vieții pentru crimă. Burkina Fasoși Ciad au adoptat, de asemenea, noi legi și au considerat facturi care prevăd abolirea acestei pedepse.Potrivit organizației, execuțiile de anul trecut au fost efectuate doar în Sudanul de Sud șiSomalia.

"Este încă îngrijorătoare faptul că unele țări continuă să utilizeze pedeapsa cu moartea pentru infracțiunile legate de droguri, dar măsurile luate de Iran și Malaysia pentru a-și modifica legile privind drogurile sunt de o importanță deosebită și demonstrează că, chiar și în puținele țări în care continuă să execute persoane, pedeapsa cu moartea renunță treptat la pozițiile sale ", a declarat Salin Shetty, secretar general al Amnesty International.

Amnesty International a înregistrat execuții pentru crime de droguri în patru țări -China,Iran, Arabia Saudită șiSingapore. Din cauza secretului în care sunt executate execuțiile în Malaezia șiVietnam, nu a fost posibil să se determine dacă au existat execuții pentru crime legate de răspândirea drogurilor.

În 2017, opt persoane au fost spânzurate înSingapore- de două ori mai multe decât în 2016, și toate pentru infracțiunile legate de droguri. În Arabia Saudită, a existat o tendință similară, în care numărul decapitărilor pentru infracțiunile legate de droguri a crescut de la 16% din toate execuțiile în 2016 la 40% în 2017.

"În pofida succeselor în desființarea acestei pedepse dureroase, există încă politicieni care consideră pedeapsa cu moartea o modalitate de a obține un rezultat rapid, mai degrabă decât să combată eliminarea cauzelor răspândirii ilegale a medicamentelor cu metode eficiente și științifice sănătoase", a spus Shetty.

Potrivit organizației pentru drepturile omului, cel puțin cinci persoane din Iran au fost executate pentru crime comise de aceștia până la vârsta de 18 ani și cel puțin 80 de astfel de prizonieri așteaptă executarea pedepsei cu moartea. Persoanele cu dizabilități mentale sau intelectuale au fost executate sau așteptau executarea sentințelor lor de moarte în Japonia,Maldive,Pakistan,Singaporeși Statele Unite. Amnesty International a înregistrat mai multe cazuri în care oamenii s-au confruntat cu pedeapsa cu moartea după ce au "mărturisit" săvârșirea de crime după tortură sau alte maltratări înBahrain,China,Iran, Irak și Arabia Saudită.

tass.ru

În sus ↑

 Lăsaţi comentariile dvs.


*Comentariile dvs. nu trebuie să conţină cuvinte şi expresii necenzurate


code
Trimite


Pînă la număr nou 29 zile 8 ore
BusinessClass 141
Convertor
Vremea
Pieţe
 
20.6652
17.2389
0.2267
4.2410
0.6050
01.12.2020
0° -4°
Jan 15
+6° 0°
weather
Jan 16
+6° -1°
weather
Jan 17
+7° -1°
weather
Jan 18
+4° -1°
weather
BBC - Error 502: Bad Gateway * { margin : 0;
Sondaj
Если бизнес не пойдет?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Какой бизнес сегодня самый доходный?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Как сохранить деньги в кризис?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite
Sondaj
Где взять деньги для создания бизнеса?

Varianta dvs. de răspunsArhiva
Trimite